Dultenpoelhof in Laarne verkozen tot meest charmante verblijf in de gids Vlaanderen Vakantieland

Green en Blue Cottages in de Meerskant

www.vanhercke.com cottages

De Green en Blue Cottages van het Dultenpoelhof zijn terecht verkozen tot het meest charmante verblijf in de gids Vlaanderen Vakantieland. Deze luxueuze cottagestudio's voor 2 tot 4 personen hebben een aparte ingang, originele slaaphoek, gezellige zithoek met open haard en tv, kitchenette en badkamer. Hier vindt u de rust en de charme van de oude Scheldevallei en de middeleeuwse sfeer van Laarne. Het terras kijkt uit op de mooie oude tuinen en de zwem- en visvijver. Gasten kunnen er trouwens gratis vissen.

interests

De naam van de B&B 'Dultenpoelhof' is afkomstig van de Meersen (poelen) bekend als 'Fien Krentenspoelken', 'De Maanpoel', 'De Dultenpoel', en 'De Borluut'.

interests

Ingrid Vandewege, vertaler-tolk van opleiding en daardoor steeds graag in contact met buitenmandse gasten is de uitbaatster van de Bed&Breakfast in de kasteelgemeente.

interests

Ingrid: 'Toen we startten met onze B&B werd in Laarne net een toerismeraad opgericht door toenmalig schepen van toerisme (en nu burgemeester) Ingace De Baerdemaeker. Sindsdien ben ik actief lid en ondertussen secretaris van deze nog steeds goed functionerende raad (met huidig schepen van toerisme Piet Baetens).
Ik ben ook lid van de Heksengilde van Laaren. De leden van de heksengilde waren oorspronkelijk allemaal lid van de toerismeraad en de Heksengilde draagt nu bij tot de toeristische uitstraling van Laarne'.

cottages

De Bed&Breakfast kunt u vinden in de Meerskant, ter hoogte van een oude Scheldemeander, tussen de laagveenmoerassen en het kasteel van het Vlaamse heksendorp. Het was ooit het domein van de heksen en de Noenduivel.

cottages

Voor een romantisch verblijf is er de formule 'cocoonweekend' en 'cocoonmidweek' met champagneontbijt op de kamer, houtblokken voor de open haard. Heerlijk tijdens de donkere najaars -en wintermaanden. Nieuw is het vierdaags fietsarrangement met knooppuntroutekaart Scheldeland.

Meerskant 18, 9270 Laarne